Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vernissage på Arvid Backlundgården

Sedan många år ansvarar Svärdsjö hembygdsförening för en vernissage i den anrika Arvid Backlundgården i Kyrkbyn. Detta hålls söndagen före midsommar varje år.

I denna kulturgård bodde makarna Arvid och Ester Backlund. Konstsamlingen omfattar kyrklig konst och idel porträttskulpturer av olika kulturpersonligheter, nobelpristagare, företagsledare med flera. Sommartid arrangeras separata utställningar även av andra konstnärer.

Till årets vernissage hälsade Inga Murmester alla besökare välkomna och ett speciellt välkommen till utställarna Maj Lindholm, skulptur. Hon visar även en minnesutställning av Dag Franzén, måleri och grafik. Christel Andersson visar makramé i gårdens härbre..

Besökare kom i grupper och kunde i det vackra vädret sitta på gårdstunet och fika. Walters Börje bjöd på pianomusik från brokvisten.

Gården är öppen i sommar.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel