Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vernissage i litet format

Nu i helgen är det nypremiär för galleri Tvättstugan i Kvarnsveden.
Efter renovering av lokalerna bjuds nu en utställning med Borlängekonstnären Inger Tuohy.

Galleri Tvättstugan i Kvarnsveden huserar i den gamla tvättstugan längs Risbindargatan och drivs sedan några år av Birgitta Nickolausson. Under de senaste åren har där arrangerat ett flertal konst- och fotoutställningar och efter en tids renovering av lokalerna är det nu återigen dags att hänga konst på väggarna.

Under hösten kommer där att arrangeras totalt tre stycken utställningar varav den första med konstnären Inger Tuohy från Borlänge. Totalt ställer hon ut 26 tavlor vid Galleri Tvättstugan.

– Det är små tavlor målade med lasyr och lack vilket ger en lite blank yta. Ibland kan det krävas upp emot 30-40 strykningar innan det blir som jag vill, säger Inger Tuohy.

Flickor med rosett i håret, vackra damer med fotsida klänningar eller stämningsfulla landskapsbilder är exempel på hennes motiv.

– Inger målar i det "lilla" formatet med samstämda och dämpade färger, gärna landskap och bilder av människor. När jag ser hennes tavlor går tankarna till familjealbumen från flydda dagar, berättar Birgitta Nickolausson som hälsar allmänheten välkomna till lördagens vernissage.

Utställningen med Inger Tuohy pågår till och med 24 oktober.