Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Venjansbo om skräckhelgen: "Vi lever i en ovisshet"

Venjan är vackert i glödande höstfärger.
Men under den vackra fasaden bubblar nu en otrygg stämning:
– Vi är normalt sett en idyllisk bygd. Men nu känns det obehagligt och det råder en tryckt stämning, säger Spjut Bo Andersson.

Det man talar om i Venjan efter de två bränderna som drabbat orten är huruvida det rör sig om naturliga eller anlagda bränder. Framför allt då det i somras skedde ytterligare fyra bränder i anslutning till Venjan.

– Snacket för närvarande är att ingen vet något och man avvaktar på utredningen som polisen och brandkåren kommer att göra. Men vi lever i en ovisshet, som inte heller är särskilt behagligt, säger Spjut Bo Andersson.

Men i dessa obehagliga tider pratar man redan om att dansbanan ska upp igen. Venjans AIK har haft styrelsemöte och där är man rörande överrens om att det återigen ska bli dans i Idrottsparken.

– Det är allas uppfattning i bygden att dansbanan ska upp igen. Det har varit ett stort engagemang från bygden. Även om det här är tragiskt nu kommer det landa i något positivt, säger Spjut Bo Andersson, och fortsätter:

– Byggnaden är försäkrad och vi hoppas det täcker det mesta. Sen finns det en hel del ideella krafter som hört av sig och vill ställa upp på olika sätt.

Målsättningen är att man ska bygga upp den igen utifrån den gamla stilen. Grunden står kvar.

Blir det dans på Venjanskarnevalen nästa sommar?

– Det är jag absolut övertygad om. Vi ska grundlägga redan under hösten. Byggnationen kommer ske under våren. Sen blir det karneval och dans i början av augusti, betonar Spjut Bo Andersson.

LÄS OCKSÅ:

Brandchef: "Inga bevis på pyroman"

Dansbana brann ner till grunden – polisen misstänker mordbrand

Brandmännen i Venjan möttes av ett eldhav

Branden i Venjansparken sprider oro i Venjan

Efter misstänkta mordbranden – ny brand i Venjan