Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem återställer Åsen och Prästgärdet?

Entreprenörer har lämnat Prästgärdet och Åsen i Säter utan att återställa marken, någon ansvarig för att göra färdigt finns tydligen inte.

Det går snart in på andra året sedan grävningarna gjordes. Gärdet är nu ovårdat och delat i lergärdet och träskgärdet, med vattengropar, grästuvor och kvarglömda arbetsredskap i buskagen intill.

Gång/cykelvägen är äntligen asfalterad men kanterna är inte återställda. När gräsklipparna kommer flyger stenar ut mot vägen och parkeringen. Vid häftigt regn flyter stenar ut på vägbanan. Vägen är mycket livligt trafikerad.

Boende och besökare i Åsenområdet har reagerat men ingen har gjort något. Tar ingen ansvarig på kommunen upp missförhållandet med Hedemora Energi som gjorde byte av fjärrvärmeledningar och de som lade ner bredband så kommer återställandet av området inte att ske. Jag har hört att entreprenörerna anser arbetet slutfört. På försommaren slängdes lite gräsfrö ut på en del ytor men när det inte fanns matjord blev det dålig gräsväxt.

Hoppas att någon ser till att området återställs före nästa sommar.

Åsenbor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare