Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VBU-filmer visades på festival i Grekland

Första veckan i december var spännande för VBU-elever som jobbar med film och media: tre VBU-filmer visades på Internationella barn och ungdomsfilmfestivalen "Camera Zizanio" i grekiska staden Pyrgos.

Annons

Den första filmen var den komiska skräckfilmen "Korvfest" som gjordes av Kulturskolans teatergrupp som en kombination av fictionfilm och stopmotion med Lego. Den andra filmen var ”Ludvika: voices and visitors”, en dokumentärfilm om Ludvika. Den tredje filmen var ”Skogsande”, experimentalfilm inspirerades av Dan Anderssons dikter.

Det är viktigt att poängtera att VBU:s filmer visades tillsammans med 236 filmer från 48 olika länder. De har blivit utvalda av mer än 2000 bidrag som skickats in till festivalen. Och när elever åker dit, känns det ännu roligare!

Teatereleverna Aline Betti, Adina Frankental, Diana Khmaruk och Viktor Khmaruk åkte till Grekland och var involverade i olika festivalaktiviteter, bland annat deltog de i filmvisningar och internationell film workshop med filmskapande från hela världen.

Under 2019 visades elva VBU-filmer (nio av gymnasieelever och två av Kulturskolans elever) på elva festivaler i Amerika, Grekland, Irland, Kroatien, Serbien Spanien, Storbritannien, Sverige och Ukraina. Vi ser fram emot 2020!

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel