Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VBU-elever i Ludvika har blivit antagna till rymdforskarskola

Två ungdomar från årskurs 2 på Natur- och teknikprogrammet på VBU i Ludvika, har ett spännande rymdäventyr framför sig i sommar.
Alva Gudmundsson och Sebastian Åkerhielm har nämligen blivit antagna till rymdforskarskola.

Annons

INSÄNT. Astronomisk ungdom arrangerar sedan en tid tre kostnadsfria sommarläger på tre olika platser för ungdomar som går Natur eller teknik:

Stockholm – KTH.

Kiruna – Esrange.

Göteborg – Onsala rymdobservatorium

Alla ungdomar från hela Sverige kan söka och en jury tar sedan ut de lyckliga om blir antagna. Rymdforskarskolan syftar till att inspirera till framtida studier och karriär inom rymdbranschen och ger eleverna nya kunskaper och färdigheter som de har nytta av i framtiden. Eleverna får fantastiska möjligheter att fördjupa sina kunskaper i astronomi och rymdteknik. De gör olika saker, som till exempel:

Studiebesök hos kända rymdföretag.

Göra ett rymdtekniskt projektarbete.

Experiment och laborationer inom astronomi och rymdteknik: bygga och skjuta upp raketer, analysera observationsdata på exoplaneter, mäta kosmisk strålning, och mycket mer.

Gästföreläsningar inom satellitteknik, kosmologi, människan i rymden, exoplaneter, kosmisk strålning, astrobiologi, detektorteknik, raketer.

Möt Sveriges ende astronaut, Christer Fuglesang, besök Sveriges raketbas Esrange iKiruna eller observera på Onsala rymdobservatorium.

 ”De förväntningar jag har är att jag kommer få lära mig massor av ny och intressant information. Jag förväntar mig också att få träffa och lära känna andra unga som också är intresserade av att lära sig,” berättar Alva. Sebastian håller med:

”Jag förväntar mig att fördjupa mina redan existerande kunskaper men även att lära mig nya saker inom astronomi. Det ska även bli roligt att lära känna likasinnade personer.”

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons