Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VBU-elever blev nominerade till Unga journalistpriset

VBU:s medieelever Rebecka Ax och Linnéa Palmqvist (båda Sa17b) har nominerats till Unga journalistpriset.

På mobilestories.se, kan man läsa: "Tävlingen Unga journalistpriset drivs av Mobile Stories i samarbete med Mediekompass, tidigare Tidningen i skolan och Aftonbladet. Tävlingen syftar till att träna unga i att ta större plats i samhällsdebatten samt fördjupa ungas källkritiska tänkande.”

I sin text "Måste man vara miljonär för att ta studenten?" berättar Rebecka om alla kostnader som kommer kring studenters traditioner. Å andra sidan fokuserar Linnéa i sin text "Vi lever i en låtsasvärld" på all stress som sociala medier orsaker i dag. Båda texterna publiceras under tiden för nominering på Mobile Stories: http://mobilestories.se/.

Grattis till Rebecka och Linnéa och till deras lärare, Magnus Barkskog. Texterna är nämligen gjorda inom kursen Textkommunikation (SA – medieprogrammet). ”Vi är mycket glada och tacksamma för nomineringarna. Det betyder mycket att få sina arbeten bekräftade på det här fina sättet. Nu håller vi tummarna och hoppas på det bästa!”, kommenterar Rebecka och Linnéa.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel