Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Växlar mellan motpoler

Ingmarie Utbys är ny utställare i Blå Lågan. Där visar hon till och med den 1 november nio akrylmålningar. Om sitt måleri berättar Ingmarie Utbys att hon växlar mellan två motpoler.

Annons

Lekfullt, färgglatt, livligt eller stillsamt, nedtonat, meditativt. Så beskriver Ingmarie Utbys de två motpoler hon växlar mellan i sitt måleri. Hon är från Rättvik, men nu bosatt i Falun.

Ingmarie som genomgått flera konstutbildningar har bland annat den tvååriga konstnärliga grundutbildningen på Gruvstugan i Falun, ettårig på Skinnskattebergs folkhögskola och studerat konstpedagogik och konstvetenskap på Högskolan Dalarna.

Skapandet ser Ingmarie Utbys som en ständigt pågående process till livet.

"Mitt mål är att vara så fri som möjligt och följa med i rörelsen." Det förklarar Ingmarie som hittills haft fler än tjugo separatutställningar och deltagit i ett tiotal separatutställningar.