Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenläcka stänger Wasastugan

– Vi stänger för resten av året på grund av en omfattande vattenläcka, säger André Feem, ägare av Wasastugan.
Det är något rör som gått sönder under golvytan i kök och kylrum.

Annons

– Eftersom röret ligger i en ljuten platta under golvet så krävs det en omfattande reparation.

Enligt André Feem måste golvet bilas upp för att komma åt skadorna på röret.

– Det var i tisdags och onsdags i förra veckan som jag upptäckte det låg små mängder med vatten på golvet i köket.

André tänkte inte så mycket på det från början utan torkade upp golvet. Men vattnet återkom på golvet.

– När jag under kvällen till torsdag började lyssna ordentligt så hörde jag att det liksom rann vatten under golvet. Jag kollade på vattenmätaren och den spann runt för högtryck.

André förstod att något var fel och stängde av vattnet. Efter kontroll av väggar och golv visade det sig vara omfattande vattenskador i lokalen.

– Budskapet jag fick var att det kommer dröja minst året ut innan reprationerna är klara. Därför stänger vi anläggningen fram till nyår till att börja med, förklarar André Feem.

Närmast ska personal från det försäkringsbolag, som berörs av skadorna i Wasastugan, komma på onsdag för att informera om vad som gäller.

På grund av stilleståndet lär personalen få ersättning. Det finns fyra anställda.

– Sedan får vi hur mycket försäkringsbolaget står för och hur stor del vi själva ska betala för reparationer och ombyggnader.

Det är nästan två år sedan André Feem tog över anläggningen, som har matservering och underhållning i sitt vanliga utbud.