Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenläcka stänger riksväg 50

Från sena eftermiddagen eller tidiga kvällen i dag torsdag kommer riksväg 50 mellan rondellen och Statoilmacken att vara avstängd för trafik.

Jobbet med att åtgärda en läckande vattenledning leder till att riksväg 50 stängs av i Ludvika från torsdag eftermiddag/kväll och ett antal timmar framåt.
– Jag hoppas att trafiken kan släppas på igen i natt eller i morgon bitti, sa kommunens drifttekniker Lars "Knallis" Johansson vid 16.30-tiden.
I det skedet pågick rusningstrafik förbi läckageplatsen intill Statoil, mellan rondellen och Östra Storgatan.
– Vi väntar på att Skanska ska komma hit och stänga av vägen, men egentligen gör det inget att det dröjer lite med tanke på att det är så mycket trafik nu.
Under avstängningen leds trafiken via Östra Storgatan, Timmermansvägen och riksväg 66, för att kunna ansluta till riksväg 50 vid rondellen.
Kan stora långtradare verkligen ta sig in och ut vid Timmermansvägen?
– Ja, det hoppas jag. Vi har inga andra alternativ och det är ju ett problem.
Det är en gammal 150-millimetersledning som sprungit läck under vägen, en vanlig företeelse i Ludvikas flitigt läckande ledningsnät.
– Det var bra att vi kunde få koll på den här läckan i dag, men den är ändå bara en av de läckor som finns. För närvarande går det åt nästa 2 000 kubikmeter för mycket vatten, så det läcker på fler ställen.
När väl dessa läckor påträffas är "Knallis" Johanssons förhoppning att de är aningen bättre belägna än den nu aktuella, på hårt trafikerade riksväg 50.
– Ja, det här var väl inte precis det bästa stället vi kunde få en läcka på.