Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Vinnaren är korad – åk med i Sveriges värsta hiss

Annons

Kone har sökt landet runt efter slitna hissar i tävlingen ”Svenska hissdrömmar”. En enig jury har nu valt ut hissen hos bostadsrättsföreningen Asea-Stan i Västerås.

I den vinnande bostadsrättsföreningen bor både äldre personer, personer med funktionsnedsättning och barnfamiljer. De har alla problem med dagens hiss.

Tävlingsbidragen har trillat in från flera orter runt om i landet, en expertgrupp har tillsammans med övriga jurymedlemmar gått igenom bidragen. De har bland annat tittat på utmaningar hos de befintliga hissarna och resonerat kring var en ny hiss skulle göra störst skillnad.

Läs mer: Drömmer om storvinsten – en splitter ny hiss

– Hissen i Brf Asea-Stan är ålderstigen med många problem. Den låter mycket och stannar ofta vilket innebär stora problem för de boende. Dessutom har hissen tunga slagdörrar. Det är en fastighet med många boende och med många olika behov, som genom en ny hiss kan få betydligt mer ökad tillgänglighet och säkerhet, säger Malin Brant-Lundin, marknads- och kommunikationschef KONE Sverige.

Nya hissen kommer att vara digitaliserad, bland annat kommer man att kunna lyssna på musik via Spotify. Den ”intelligent hissen” kommer att vara uppkopplad till molnet. Hissen ska i god tid själv berätta att till exempel en reservdel behöver bytas ut.

Jurygruppen har bestått av Malin Brant-Lundin, marknads- och kommunikationschef Kone Sverige, Jaakko Kaivonen, vd Kone Sverige, Lennart Strandman, teknisk expert Kone Sverige, Fredrik Gustafsson, säkerhetsexpert Kone Sverige, Joel Brosjö, grundare av Soundtrack Your Brand (som skapar möjlighet att lyssna på Spotify i hissen) samt inredningsinfluencern Emelie Ekman som driver bloggen 34 kvadrat.

Läs mer: Västerås-brf i udda tävling – ska ha Sveriges värsta hiss

Så här ser den vinnande hissen ut när man klivit in i den.Bild: Brf Asea-stan

Mer läsning