Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Död man hittad av jägare i skogen nära gränsen till Dalarna – polisen misstänker mord

En jägare har hittat en död man i skogen norr om Fagersta.
Polisen har inledde först en förundersökning om mord, men har nu gått ut med att man inte tror att något brott har begåtts.

Annons

Vid 13-tiden på måndagen anträffade en jägare en död man i ett skogsområde, strax norr om Fagersta, bara fyra kilometer från Dalagränsen. Det rapporterar polisen i Västmanland på sin hemsida.

En teknisk undersökning ska genomföras på platsen.

– Den avlidnes identitet är okänd och dödsorsaken är oklar. Med tanke på omständigheterna har vi spärrat av platsen och inlett en förundersökning rubricerad mord. Det är inte ovanligt att vi vidtar en sådan åtgärd i ett tidigt skede när vi inte vet något om dödsorsaken, säger Christer Nordström, presstalesman vid polisen i Uppsala.

Varför misstänker ni mord?

– Själva beslutet att inleda en förundersökning gör vi i många liknande fall. Den rättsmedicinska undersökningen ger förhoppningsvis svar på vad som varit dödsorsaken, säger Christer Nordström.

Enligt kvällstidningarna ska mannen ha hittats av fyra jägare. Kroppen ska inte ha varit täckt av snö, trots att det nyligen snöat i området.

Expressen skriver också att kroppen var avklädd.

– Han var naken, förutom kalsongerna, säger en av jägarna till Expressen.

På måndagskvällen fördes kroppen, som ännu var oidentifierad till rättsmedicinsk anstalt för undersökning.

På tisdagen gick polisen ut med att man inte misstänker att något brott har begåtts i samband med händelsen. Det efter att man gjort en teknisk undersökning av platsen.

Mer läsning