Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerviks första förlust

Annons

Västerviks segerrad i elitserien i speedway blev åtta matcher lång. Masarna satte stopp för sviten genom att vinna hemma med 50_46 sedan Leigh Adams varit helt omutbar.

Dackarna imponerade stort mot Rospiggarna, vann 62_34.

Masarna hänger på i jakten om en plats i slutspelet. Dalalaget blev först under säsongen att besegra serieledande Västervik, som kom utan Tomasz Gollob (skadad) och Tomasz Chrzanowski (sjuk).

Men det var inte utan strid Västervik föll, trots att Masarna ledde med 22_14 efter fem heat. Västervik kämpade sig i fatt och hade chansen att till och med chansen att vända till seger.

Matchen avgjordes i sista heatet när Leigh Adams och Antonio Lindbäck vann dubbelt mot Västerviks Sebastian Ulamek och Niels Kristian Iversen. Adams var den store segerorganisatören i Masarna. Han tappade inte en enda poäng på sina fem heat.

Segern betydde att Masarna förbättrade sina chanser att ta sig till slutspel, Västerviks serieledning är numera bara två poäng före smålandsrivalen Dackarna.

Dackarna imponerade stort när laget vann i Hallstavik mot Rospiggarna, 62_34. Dackarnas VM-förare Hans Andersen var totalt omutlig hela matchen och noterades för fem raka heatsegrar. Peter Karlsson tappade heller inga poäng med sin personliga bonus inräknad.

Andersen och Karlsson punkterade matchen redan i det sjunde heatet de vann dubbelt trots att Rospiggarna toppade med Greg Hancock och Jonas Davidsson.

Andreas Jonsson som lämnade Rospiggarna för Dackarna inför förra säsongen tappade två poäng, men hans omkörning av Greg Hancock var matchens behållning.

Piraterna lyckades för första gången sedan laget tog steget upp i elitserien vinna på Sannahed mot Indianerna. Efter en lite trög start vände Piraterna snabbt matchen och tog en mycket enkel seger, 59_37.

Kaparna tog emot Hammarby i Eskilstuna, en bana flera Bajen-förare haft som hemmabana de senaste åren. Hammarby vann komfortabelt med 58_38 och hakar på smålandslagen i toppen. Kaparna är utan poäng efter halva serien.

Matchen mellan Vetlanda och Smederna ställdes in på grund av regn.

TT

Mer läsning

Annons