Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusad kvinna försökte köra från polisen som tog till spikmatta

Klockan 01.34 natten mot lördag upptäcker polisen en bil som kör i hög fart från Falun i riktning mor Borlänge. Bakom ratten sitter en kvinna i 35-årsåldern från Sollefteå.

Annons

En polisbil följer efter och signalerar att bilen som kvinnan kör ska stanna. Hon trycker då gasen i botten och kör i mycket hög fart. Polisen från Falun följer efter och man tar kontakt med kollegorna i Borlänge.

Jan Materne, på regionledningscentralen i Örebro ger klartecken för polisen i Borlänge att lägga ut spikmatta. Den läggs i en rondell vid infarten.

Kvinnan kör bilen över spikmattan men stannar inte utan försöker med punkterade däck köra från polisen. Det slutar med att en polisbil tränger bilen som kvinnan kör för att få stopp på den vådliga färden.

När polisen ska kontrollera henne blir hon plötsligt väldigt dålig. Ambulans tillkallas och hon förs till sjukhus. Där tas också prover på henne för att ta reda på om hon var drogad.

Hon är sedan tidigare känd av polisen för liknade brott. Hon grips inte men är nu misstänkt för flera olika trafikbrott.

Mer läsning

Annons