Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerbergslagens Utbildningsförbund firade 25 år

Den 12 december var det festligt i Smedjebackens Folkets hus. Det var inte bara det traditionella VBU:s allpersonal-julkonferens, utan också firandet av VBU:s 25-årsjubileum.

VBU (Västerbergslagens Utbildningsförbund) bildades den 1 juli 1994 som Sveriges äldsta utbildningsförbund. 25 år senare, har VBU mer än 3 000 elever och 200 anställda i Ludvika, Smedjebacken och Grängesberg.

VBU:s program är organiserade i olika enheter: Introduktionsprogram, Gymnasieprogram, Gymnasiesärskola, Yrkeshögskola, Vuxenutbildning, Uppdragsutbildning, Lärvux, Glada Nosens Hunddagis och Kulturskolan.

Leif Petterson (kommunalråd, Ludvika) och Fredrik Rönning (kommunalråd, Smedjebacken) gratulerade också till VBU:s silverjubileum och konstaterade, tillsammans med Håkan Svensson (VBU:s direktion) och Roger Stål (före detta kommunalråd i Ludvika) att de är jättenöjda när de observerar hur VBU utvecklats till Sveriges bästa skola.

Hela konferensen blev ännu trevligare med Kulturskolans orkester som spelade sin Tomteturnés program. En jättetrevlig eftermiddag avslutades med trerättersmiddag som var lagad och serverades av RL-programmets elever på Smedenskolan. Allt från VBU för VBU, eller hur?

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel