Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerbergslagens tur att få mer valfrihet!

Annons

Nu, när den nya privata Vårdcentralen Engelbrekt har öppnat i Ludvika, ökar valfriheten för boende i Västerbergslagen. Personalen kan i egen regi utforma vårdcentralen och dess verksamhet utifrån egna idéer och erfarenheter, och samtidigt möta invånarnas behov av att kunna välja mellan två olika vårdgivare och två olika arbetssätt.

Vi i Centerpartiet är glada över den ökade valmöjligheten och kommer att arbeta för att invånarna i hela Dalarna ska få fler vårdcentraler. De utvärderingar som hittills genomförts visar att sedan vårdvalet införts i Sverige så har tillgängligheten till vårdcentralerna ökat, både i form av fler vårdcentraler och längre öppethållande.

En hälso- och sjukvård som utgår från patientens behov är viktig; nu och i framtiden! Därför kommer vi i Centerpartiet de närmaste åren lägga mycket energi på att fortsätta utveckla Hälsoval Dalarna.

Lena Reyier (C)

oppositionsråd i landstinget Dalarna

Göran Engström (C)

ledamot i landstingsstyrelsen

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare