Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värvningsbomben

Först legendaren Göran "Flygis" Sjöberg.
Här är Falu IF:s nästa värvningsbomb: Plockar Borlänges kapten Anders Lövdahl.
– Falun har något stort på gång, säger stjärncentern.

Han har gjort 209 poäng på 152 matcher och varit Borlänges klart ledande spelare i flera säsonger.

Nu lämnar Anders Lövdahl moderklubben och kliver in i storsatsande Falu IF.

– Det handlar om det sportsliga. Falun har något stort på gång och den resan vill jag vara med på. Det känns mycket intressant.

Vad var det som fick dig att skriva på?

– FIF visar att de vill någonting och vill framåt. Jag börjar bli lite till åren, och då är det sånt här man vill vara med om. Först får de hit Flygis och sedan kontaktar de mig. Det finns idéer och planer för framtiden, och då blev det här väldigt intressant.

Borlängesonen inser att klubbvalet inte är helt okontroversiellt.

– Jag vet inte vad de säger i Borlänge, men de är väl besvikna. Och jag kan förstå dem. Men det är så här det fungerar i den här branschen. Förra säsongen var det väl lite si och så i Borlänge. Falu IF känns helt rätt.

Lövdahl har 109 allsvenska matcher på meritlistan, är draftad för Colorado Avalanche och har spelat professionell juniorhockey i Kanada.

Den erfarenheten ska han ta med in i FIF:s unga lag.

– Man ska alltid sikta högt. Mitt mål är att vara med och bidra så mycket som möjligt. Jag tycker allettan är ett rimligt mål för oss.

Hur blir det att möta Borlänge i vinter?

– Det kommer att bli väldigt speciellt för min del. Det är matcher man aldrig vill förlora. Jag kommer att vara extra tänd.

Faluns general manager Markus Persson:

– Det är precis en sån här kille vi har sökt, med rutin. Sedan är det inte fel att han är seriens bästa center. Jag känner Anders privat, och jag vet att han är en riktigt bra kille. Sånt är viktigt i Falu IF. Vi ska behålla vår sköna stämning och atmosfär i laget.

Värvningen av Lövdahl är bara en del i det klubben vill skapa, efter flera tunga år.

– Det är dags att göra något åt det här och lyfta klubben. Vi vill visa att vi menar allvar. Vi vill skaka liv i det här och göra något bra av det.

Och ledningen är inte nöjt ännu.

– Vi har två backplatser kvar att fylla och en till två forwards. Landar vi det, då ser det riktigt bra ut. Vi har sagt att vi ska försöka lyfta det här laget till den övre halvan av tabellen och topp fyra är målet.