Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värvar från Brage – igen

/

Historien upprepar sig.
Dalkurd väljer även i år att värva spelare med Brageanknytning.
– Finns det bra spelare, så bryr jag mig inte att det är ifrån grannklubben, säger sportchefen, Adil Kizil.

Annons

Ifjol plockade man upp Peter Nilsson, Stefan Lindmark, Adam Persson och Ryan Gilligan från IK Brage.

Dalkurd, och sportchefen Adil Kizil, inleder årets silly season på samma spår. På måndagen presenterades Erik Törnros och Simon Stenberg som nya Dalkurd-spelare.

– Finns det bra spelare, så bryr jag mig inte att det är ifrån grannklubben. Inte om vi tycker att de passar in i sättet som vi vill spela, och har samma mål, säger Adil Kizil, och fortsätter:

– Vi letar efter spelare som passar in i sättet vi vill jobba på och spelare som fortfarande vill framåt och utvecklas. Det är en viss typ av spelare vi letar efter i Dalkurd, och det är de typerna som står här i dag. Vi vill bygga och visa tydligt att vi är en bit fram i vårt arbete. Vårt mål är att ha en starkare trupp än förra året.

Det mest uppseendeväckande av de två förvärven är Erik Törnros, som så sent som i fredags kom överens med Brage om att bryta kontraktet.

– Jag tror på den här idén och jag har sett Dalkurd under hela året. Jag har själv mött dem, och det är jobbigt att möta Dalkurd, för de har bollen så mycket. För mig passar det bra, säger Törnros, som haft en tung säsong i Brage, där han haft svårt att hitta rätt med sitt spel.

– Vi vet vad han har för potential, så det är inga tvivel. Vi har sett honom i träning och i match och nu på hösten så vi att han har väldigt fina kvaliteter, som vi kan ha nytta av, säger Kizil.

Kontakten togs i lördags.

– Självklart har han funnits i tankarna tidigare, att man har haft lite koll. När det väl blev officiellt (att Törnros lämnar Brage).så tog jag kontakt. Jag pratade först med "Brännan" och vi var helt överens. Det gick väldigt fort.

Simon Stenberg ansluter närmast från Kvarnsveden, men har ett förflutet i Brage, då han spelade där så sent som 2010.

– Jag har försökt med honom ett par gånger sedan jag blev sportchef. Vi ser honom som en spelare som kommer att göra mycket nytta och han har en högerfot, som kanske är stans bästa. Vi får en väldigt irrationell och duktig spelare, som går att använda på flera positioner.

Stenberg:

– Jag fick ett jättebra intryck av Adil, men framför allt "Brännan". De verkar tro på mig, vilket är viktigt, och deras vision med Dalkurd och deras spel, passar mig ganska bra.

Erik Törnros kontrakt löper över tre år och Simon Stenbergs över två år.