Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårsalong för 21:a året – Lotteriet ger pengar till välgörenhet

Olja, akryl, akvarell, teckning, broderi och skulptur.
På Lions vårsalong samsas en massa olika tekniker.
I år fick 21 av 60 anmälda konstnärer ställa ut.

På fredagen var det invigning och vernissage av Lions vårsalong 2016 i en butikslokal på Kupolens nedre plan. Lions club Borlänge har arrangerat utställningen i 21 år.

– Vi startade det här för att vi tyckte att det behövdes i Borlänge. Sedan har det bara rullat på, berättar Ove Täkte i den arrangerande föreningen.

LÄS OCKSÅ Så här var utställningen 2013

Intressanta konstnärer på vårsalongen 2012

60 konstnärer ville delta på årets utställning och av dem valdes 21 ut.

– Det är svårt att välja för man kan inte bara välja ut sådant som man själv tycker är fint. Vi vill gärna ha många olika tekniker, berättar Täkte.

Majoriteten av utställarna har genom åren kommit från Dalarna. På senare år har man även sökt sig utanför länsgränsen för att få mer spridning på utställarna. I år finns till exempel också Uppland, Stockholm och Västmanland representerat.

Konstnärerna får fem meter vägg att förfoga fritt över. Den som vill skänker också ett verk till salongens konstlotteri.

– Det är genom lotteriet vi får in pengar som går till vår hjälpverksamhet. Om alla lotter säljs får vi in 60 000 kronor, berättar Ove Täkte.

En av konstnärerna debuterar i Borlängesammanhang under vårsalongen. Det är Sanna Seppänen från Siljansnäs som bland annat visar skulpturer i stengods.

LÄS OCKSÅ Här blev det finlandspremiär för Seppänen

– En röd tråd i mina grejor är att man ska gå vidare med sig själv, förklarar Sanna.

Utställningen visas till 13 mars.

LÄS FLER nyheter från Borlänge