Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varnar för värmepumpsfifflare

Polisen har gått ut och varnat för värmepumpsfifflarna som utgör sig för att vara kontrollanter.
Nu har fifflarna kommit till Stora Skedvi.

En kvinna i Stora Skedvi fick i onsdags besök av ett par personer som utgav sig för att vara värmepumpskontrollanter. De skulle utföra en direktservice på kvinnans värmepump och tog 2 000 kronor för detta.

– Men de var tvungna att åka eftersom pumpen inte fungerade. Märkligt, med tanke på att den fungerade utan problem när de kom. En kompis till mig som hjälpte oss att få i gång värmepumpen igen upptäckte att de hade fyllt på vätska som inte skulle fyllas på. Dessutom hade de skruvat tillbaka locket till vätskebehållaren så att det satt snett. Det var säkert så att de skulle ha anledning att komma tillbaka, tror kvinnans son, som läste i Södran om att polisen varnade för kontrollanterna som tidigare bland annat har hållit hus i Insjön.

– Jag kände igen tillvägagångssättet från det jag läste i tidningen, säger han.

Nu vill han varna andra som kan drabbas av "kontrollanterna".

– Jag tycker att det är dåligt att de går på äldre och inte informerar om någon ångerrätt. Dessutom fick min mor ingen faktura, utan bara en arbetsorder som var fylld av stavfel, säger mannen.