Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värmande insamling av Linda

Under helgen slog 21-åriga Linda Narto från Borlänge verkligen ett värmande slag för de hemlösa.

Något hon gjorde genom att på lördagen samla in vinterkläder för att sedan dagen därpå dela ut dem till behövande hemlösa.

– Och det som blir över skänker vi vidare till andra insamlingsorganisationer, förklarar hon.

Idén till detta hjärtliga projekt fick hon då hon såg ett tv-program om hemlösa och beslutade att själva göra något för att förbättra deras situation. Bland annat genom upprop på Facebook fick hon stor uppslutning kring insamlingen bland Borlängeborna.

– Verkligen. Uppslutningen har varit sjukt bra och vi har fått in jättemycket kläder så jag är både glad och lättad just nu, förklarade Linda Narto på lördagseftermiddagen där hon stod bland de stora klädhögarna.

Vid utdelningen dagen därpå hade klädhögarna växt ytterligare i omfång och på plats fanns också många hemlösa som tog tillfället i akt att förse sig inför den kalla årstiden.

– Det har droppat in folk hela tiden och hämtat kläder. Framför allt är det filtar och jackor man behöver, kort sagt saker som kan värma när de ska sova, säger Linda.

En av de som fick sig lite vinterkläder är en av Borlänges hemlösa män. Han sänder en stor tacksamhetens tanke till Linda och alla de som skänkt kläder och arbetat med projektet som genomflörts i samarbete med RIA och Kvinnojouren.

– Jättefint gjort. Sådana här initiativ behövs det verkligen fler av, säger mannen som önskar vara anonym.

Dock var klädutbudet under söndagen något större än efterfrågan så en hel del av det insamlade plaggen blev så att säga över. Dock inte länge.

– Allt som blir över kommer vi att ge till Röda Korset, Emmaus och andra ideella insamlingsorganisationer så allt vi samlat in kommer att komma de hemlösa till godo. Den organisation som är intresserad av att ta emot kläder kan också maila mig på narto2@hotmail.com, uppmanar Linda Narto som nu också fått lite blodad tand vad gäller att stödja och hjälpa behövande.

– Det är roligt att känna att man kan göra nytta så det kan säkert bli fler insamlingar eller liknande, säger Linda som också vill tacka alla de som hjälpt henne genom att antingen skänka kläder eller bidra med ideellt arbete.

– Det har gjort en kanoninsats och utan deras bidrag hade det aldrig gått, avslutar hon.