Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsmästare förstärker IFK Mora OK

IFK Mora OK förstärker – med en världsmästare.
Den engelske stafettvärldsmästaren Graham Gristwood kommer att vara både tränare och löpare i klubben.

Annons

– Vi vill ta ett steg till och utveckla vår elitverksamhet ännu mer, säger Björn Wrahme som ingår i klubbens elitkommitté i ett pressmeddelande.

Graham Gristwood börjar sitt jobb som tränare omgående. Som tävlingslöpare kommer han att representera IFK Mora OK från vårsäsongen.

– Vi har under en tid sökt efter en tränare med Grahams kompetens. Det är något som efterfrågats av våra löpare, så det känns skönt och bra att vi lyckats knyta en sån kraft till klubben, fortsätter Björn.

Engelsmannen har bott i Sverige i flera år och har representerat IFK Lidingö och Södertälje-Nykvarn. Och han har fina internationella meriter. 2008 blev han stafettvärldsmästare för England och individuellt har han en fjärdeplats i VM, sprintdistans 2011.

Hans bästa resultat i världscupen är en andraplats från sprintfinalen i Schweiz 2010.

Graham Gristwood har varit tränare de senaste åren till de duktiga brittiska löparna Tessa Hill och Ralph Street, som båda nådde fina placeringar vid senaste VM i Finland.

Men IFK Mora för alltså vänta till våren innan man ikläda Graham den blå/vita dressen.

Engelsmannen har höga mål med sin elitsatsning kommande säsong. En av målsättningarna är att vinna en av de stora internationella stafetterna. En satsning som han till våren kommer att göra med IFK Mora OK.

Den 29-årige engelsmannen är bosatt i Södertälje.