Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens längsta roadtrip

Det finns en del underliga spelscheman, men frågan är om inte Mora IK J20:s inledning av Super Elit tar priset när det gäller konstiga upplägg.
Av lagets 16 första matcher spelas hela 14 på bortais.
– Det är sinnessjukt, säger MIK-tränaren Roland Sätterman.

Jo, ni läste faktiskt rätt. Vid oktober månads utgång har MIK-juniorerna spelat 16 matcher, varav hela 14 på bortaplan.

Hur kan det här komma sig?

– Ja, det är väl klubben själv som vill ha det så. Det har varit både cuper och landslagsläger här i Mora som bidragit till att spelschemat ser ut som det gör, förklarar Sätterman.

Senaste matchen, som spelades i söndags, var faktiskt på hemmaplan. Det blev förlust, 3–4 mot Brynäs, och då var det faktiskt bara den andra J20-matchen i FM Mattsson Arena denna höst – i omgång 13.

Den första hemmamatchen spelades den 21 september (6–1 mot Modo), efter att Mora börjat seriespelet med tre raka bortamatcher.

– Upplägget är allt annat än optimalt, men det är bara att gilla läget, menar MIK:s nye tränare.

När Mora gjorde sin stora omorganisation fick Roland Sätterman en förfrågan att bli huvudansvarig för MIK:s äldsta juniorlag.

– Jag gillade Weners (Patric, A-lagstränare och sportchef) idéer och nappade, berättar värmlänningen som kommer från Munkfors.

I helgen har Mora två matcher på programmet. Var de spelas? På bortais, förstås. På lördag är MIK i Västerås och dagen efter väntar AIK i huvudstaden.

– Visst har det blivit mycket buss i höst, men bara oktober har gått så får vi enbart hemmamatcher fram till jul.

Efter helgens bortamatcher väntar en inte allt för lång bortaresa, som avslutar höstens rekordlånga roadtrip, Leksand på onsdag.

– Det är helsjukt att det blivit så här, konstaterar Sätterman som nu ändå börjat se slutet på resandet.

– När vi mötte Brynäs hemma i söndags kändes det faktiskt som en bortamatch, vi är ju så vana att det ska vara så.

I våras tvingades Mora IK:s J20 kvala för att hålla sig kvar i landets högsta juniorliga.

Att man så här långt har spelat elva av 13 matcher på bortaplan visar sig också i tabellen. MIK ligger näst sist med nio inspelade poäng.

– Stommen från fjolårets lag är kvar och det märktes när jag kom att man förlorat mycket.

– Men när jag i fjol hade hand om Färjestads äldsta juniorlag, var det likadant. Klubben hade inte haft ett J20-lag på tio år och vi förlorade mycket i början innan det vände.

– Det är jag övertygad om att det kommer att göra här också, inte minst då vi äntligen får spela på hemmais, säger Sätterman.