Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Världens bästa Karlsson" tackar nej till landslaget

Under måndagen togs damtruppen ut till Euro Floorball Tour. Det mest anmärkningsvärda är att bara två tredjedelar ur Kais framgångsrika förstakedja finns med.
Den som saknas är Therése Karlsson, som tackar nej till landslaget på grund av att hon dras med småskador.

Annons

Therèse Karlsson är tillsammans med Anna Wijk och Amanda Larsson, en del i kedjan som kallats "världens bästa kedja" i Kais Mora och i svenska landslaget. Men när Sverige spelar Euro Floorball Tour i Zürich Schweiz i början av november finns inte Karlsson med. Hon har helt enkelt tackat nej.

– Jag har haft lite småskavanker och min kropp känns sliten. Jag vill satsa på de här två klubblagsmatcherna nu innan landslagsuppehållet och sen lägga krut på att rehaba den helgen, säger Therèse Karlsson i ett pressmeddelande från Kais.

"Världens bästa Karlsson" påpekar dock att hon framöver vill spela i blågult. 21 år gammal har hon redan tre VM-medaljer på sin meritlista, guld både för seniorer och i U19-landslag samt även ett silver med U19.

– Såklart kommer jag fortsättningsvis satsa på att ta en plats i landslaget framöver. Men som det är just i dag kan jag inte ge 100 procent, det är varken schysst mot mig själv eller mitt lag om jag inte kan köra fullt ut, menar Kaisforwarden.

En som beklagar Karlssons "nej tack" är förstås förbundskaptenen Curt Söderström.

– Hon har inte känt sig hundra utan haft skavanker och i samspråk så har vi bestämt att hon behöver vila den här helgen, säger Söderström till förbundets hemsida.

I Euro Floorball Tour, som spelas den 2-4 november i Schweiz, möter svenskorna, förutom hemmanationen, även Tjeckien och Finland.

– Det blir en väldigt intressant turnering där vi får chansen att testa några nya spelare och se hur de kan anpassa sig till sättet vi spelar och hur de fungerar i gruppen. Om de helt enkelt kan prestera motsvarande de gör i klubblaget. Vi går för att vinna, säger förbundskaptenen.

Anna Wijk och Amanda Larsson blir Dalarnas enda bidrag till turneringen i Schweiz, då Söderström inte plockat med en enda spelare från IBF Falun.

Inte helt oväntat är det Iksu som har flest spelare med i truppen, åtta stycken kommer från det regerande mästarlaget.