Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vargen tar även sällskapshundar

Jag läser en insändare där man skriver att det inte är rovdjursvänner som släpper sina hundar lösa i vargtäta områden. Där min vän har du fel! Det finns rovdjursvänner bland "hundmänniskor" alltså de som är ute i skog och mark och tränar med sina hundar även lösa.

Det finns rovdjursvänner bland Jägare, "vanliga" som är i marker med lösa hundar för de vet inte om den vargtäthet som existerar. Av de nio hundar som blivit angripna och dödade av varg i år, är fem stycken så kallade sällskapshundar där vargen gått in på tomten och tagit familjens hund.

Bland dessa fem finns boxer, retriever, bichon frisé. Signaturen "Elisabeth" skrev (10/9) att man bör skaffa fakta och läsa på. Först då kan vi få en debatt som inte består av ytterligheter och galenskap. Vi måste alla ha en plats men för att nå den måste alla ta ansvar och ha en ärlig kommunikation. Det sista är ett tips till landshövding Maria Norrfalk.

Maria Eriksson

nybliven jägare och

gillar faktiskt vargen!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare