Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför vill S straffa ungdomar?

Annons

Under veckan kommer Socialdemokraterna att presentera sin skuggbudget. Hittills har de hållit fast vid att fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga och fördubbla restaurangmomsen. Det är två förslag som kraftigt skulle försämra möjligheterna för unga att få jobb - både här i Borlänge och i resten av landet.

Vi Moderater och alliansen tror istället på en samlad politik för fler jobb som sänker trösklarna in på arbetsmarknaden. Tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik har vi nu också möjlighet att göra viktiga framtidsinvesteringar i infrastruktur och forskning, men även ett särskilt jobbpaket för unga på 8,1 miljarder.

Ungdomspaketet innehåller satsningar på utökat antal platser inom yrkes- och lärlingsvux, förstärkningar av nystartsjobben och studiemotiverande insatser. Detta tillsammans med alliansregeringens tidigare insatser skapar nu goda förutsättningar för att fler unga ska kunna få jobb.

Carl-Oskar Bohlin (M)

riksdagsledamot Dalarnas län        

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare