Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför trivs inte samojeden i bilen?

Annons

Fråga:  Jag har en snart fyraårig samojedhane som är helt underbar. Älskar allt
och alla och kan vara med överallt. Vårt problem med
honom är att få honom dit vi vill. Han tycker inte om att åka bil. Han
spyr inte och låter inte, utan han bara sitter bak i skuffen och trycker
sig mot baksätet och lastnätet. Han flåsar inte speciellt mycket mer,
men dreglar en hel del.

Han hoppar in i bilen utan bekymmer. Kör vi dock en längre sträcka på några timmar så är det lite svårt att få in honom i bilen igen under några dagar. Jag har försökt med åksjuketabletter och DAP, tyvärr blir det ingen som helst skillnad.
Det är mer okej om han får sitta i framsätet och man kan klia honom
lite då och då. I baksätet är det ok om man har fönstret öppet så han
kan stoppa ut huvudet. Går det snabbare än 70 km/tim så drar han in huvudet
och lägger sig, reser sig, lägger sig och reser sig.

Jag har försökt med så mycket olika varianter, sitta i baksätet med honom, använda bur (då trycker han än mer) byta bil, godis, roliga stunder. Ja, det är ingetsom har fungerat. Jag vill verkligen inte att han ska ha det så
jobbigt i bilen eftersom vi åker väldigt mycket bil. Vore väldigt
tacksam om jag kunde få något nytt tips?

Mvh Lina Bäckman

Svar:  Min fundering är om ni inte uppmärksammar det för mycket istället för att låta det bero bara. Låt honom sitta och trycka om han vill det. Så länge han inte kräks och mår jättedåligt så skulle jag inte bekymra mig så mycket. Det kan hända att man uppmärksammar det så mycket att man fortsätter att framkalla obehagskänslan hos honom.

Jag skulle fortsätta åka bil och inte bekymra mig så mycket, men ska han sitta i fram eller baksätet så se till att han har säkerhetsbälte. Tyck inte synd om honom utan var som vanligt, han känner ju att ni tycker att det är jobbigt, ja då blir det ju jobbigt för honom med.

Lycka till.
//Inger