Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför så tyst om Skeer?

Denna fantastiska anläggning som skulle kunna rymma så mycket glädje och upplevelser. Var har vi en lokal som kan ta emot flera hundra gäster/ besökare? En lokal som betytt väldigt mycket för väldigt många människor när det begav sig borde man tänka fler gånger innan den jämnas med marken. En motsvarande lokal kommer aldrig att kunna uppföras i Orsa.

Vi ser bara i tidningen att nu skall det säljas för det kostar för mycket att driva. Hur mycket är för mycket i detta sammanhang? Har man objektivt kollat vad det finns för möjligheter att tänka i andra banor än bara försäljning?

Såg i tidningen att den går med 600 000 i underskott, vilket inte alltid ska ställas mot att det motsvarar en lärarlön eller en sjuksköterskelön . Det kan också ställas mot att 600 000 är ingenting om man ser till den friskvård som folk utför på egen bekostnad i denna lokal. Eller musikupplevelser som sätter sig i märgen för lång tid framöver. Nu när Kalle Moraeus är omöjlig att få hejd på kan man inte vara helt säker på vad som kan hända.

Det skulle vara väldigt roligt om vi i Orsa kunde bli lite mer högljudda och få kommunen att ompröva sitt senaste beslut och ge Parken en 2 års nådatid för en grundligare utredning om framtiden tillsammans med medborgarna.

Finns det inte någon Orsabo som kan ta tag i denna fråga, så den blir rätt behandlad och kommer upp till ytan? Det känns som att det brådskar! Nya beslut ska tydligen tas i början av november.

Hasse Ekström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare