Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför ryker hundarna ihop?

Annons

Fråga: Jag har två samojedhanar som är ett år och två år. Den yngre av dem har börjat morra åt den äldre och de har haft några sammandrabbningar, vilket har inneburit att båda har fått lite bitskador.
Vi har försökt det mesta för att få den yngre att sluta morra (han spänner sig även mot den äldre hanen) Har du något förslag som kan hjälpa oss att dämpa den yngre hanens morrande?

Hoppas på svar
// Maria

Svar: Det är inte lätt att ha två hundar i dessa åldrar. De går igenom varsin tokig period i livet, och jag förstår att det kan bli slagsmål. Jag skulle försöka att ge dem så mycket egentid som det bara går, sedan får man passa på dem och bryta så fort det bara går.
Tänk på att det kan vara ni som startar det hela också om de står och mäter och ni tjoar till, klappar i händer eller tar i hundarna. Försök att locka dem ifrån varandra om det går, så att inga bråkar, varken två- eller fyrbenta.
Det brukar gå över när de gått ur sina perioder, men tills dess så får ni hjälpa dem att inte bråka.

Lycka till
//Inger Larsson