Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför gör tiken utfall mot alla hundar?

Fråga:  Jag har en underbar lancanshire heelere. Hon var kvar hos uppfödaren tills hon var åtta månader.. Hon blir ett år i oktober. Mitt problem är att hon gör utfall mot andra hundar stora som små.Hon viftar med svansen och är skiträdd..Hon följer mig i hasorna utan koppel och är annars oerhört snäll och tillgiven och mycket väluppfostrad för övrigt. Vi bor i Hammarby Sjöstad

Vi behöver hjälp

Bengt Nilsson

Svar:  Vet du om hon är socialiserad så hon är van vid andra hundar än de som bott hos uppfödaren. Hon är ju nu troligtvis i en av sina utvecklings perider, och då kan de ju bete sig riktigt konstigt.

Jag skulle vilja råda dig att leta reda på bilder där du kan se hur hundars svansar, öron ser ut vid olika tillfällen. Man kan tro att de är rädda, snälla och så vidare, men de visar egentligen något helt annat. Till exempel kan man tro att de är rädda, men i själva verket så talar de om "stick härifrån annars så åker du på stryk".

Kolla om du kan hitta bilderna, så får du en bättre överblick. Låt henne annars inte få vara kvar i situationen där hon gör sina utfall, utan gå lugnt därifrån. Skäller du på henne, så skäller ni ikapp.

//Inger