Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför blir tiken grinig på valpen?

Fråga:  Jag har en tvåårig papillion tik och en sju månader gammal pomeranian valp. De kommer mestadels bra överens och det blir sällan problem. Min valp är rätt så underlägsen, och min vuxna tik låter valpen komma undan med det mesta.

Mitt problem är att ibland från absolut ingenstans kan min vuxna hund flyga på valpen, hon varnar inte eller någonting. Hon går verkligen på hårt, vi måste typ slita av henne valpen för att den inte ska bli skadad. Det händer otroligt sällan men blir så orolig på hur detta ska påverka min valp i framtiden.

/ DanielaSvar:  Det kan faktiskt vara så att valpen säger något till den stora som ni inte hinner se. Jag tror inte att valpen tar så stor skada av det. Men tycker ni att tiken går för hårt fram så kan ni gå in och bryta om ni ser att valpen har gett sig.

Tvååringen är i en lite "tjurig" ålder där det händer mycket. Jag skulle föreslå att ni jobbar mycket med var och en av dem. Så att båda får sin egentid och inte blir så beroende av varandra. Valpen behöver mycket sådant för att bli en trygg individ.

//Inger