Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför blir hunden tokig av katt?

Annons

Fråga:  Vad gör man åt en cairnterrier som inte kan se en katt utan att riktigt skrika och dra i kopplet? Min tik blir helt blockerad, och jag får ingen kontakt med henne så länge katten är inom synhåll.

Mvh IngridSvar:  Det här är en sådan fråga som är svår att svara på, när jag inte sett hur hunden agerar. Jag kan bara gissa i det här fallet, och du måste börja med att avleda henne innan hon blir helt blockerad. Om du hinner se katten innan hon ser den, så försök att bryta henne genom att kanske gå därifrån.

Alltså ta henne ur situationen så hon inte kan bygga upp sin frustration. Så länge som ni är kvar så tror hon att hon kan komma fram eller jaga, och för varje gång som det här inträffar så har hon vunnit. När ni står kvar och hon ser katten försvinna, så tror hon att hon lyckats jaga bort den, alltså vann hon!

//Inger