Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför är valpen så mammig?

Fråga:  Jag har en fråga angående min lilla Jack Russel valp på snart 12 veckor. Han är väldigt mammig och ska vara där jag är hela tiden. Samtidigt är han väldigt reserverad mot andra. Springer inte fram och hälsar utan går undan. Jag uppfattar honom som väldigt nyfiken men ännu mer reserverad.

Tacksam för svar! Martina

Svar:  Det är klart att han vill vara med sin ledare, det är ju du som ska veta. Jag skulle vara jätteglad om det var min valp och den inte sprang fram och hälsade på allt och alla. Så var glad åt detta. Tänk dig ett år framåt. Vill du att den ska springa fram till allt/alla då?

Det är inte så roligt när hundar kommer och hoppar upp och skäller. Låt honom gå undan om han vill. Bry dig inte om honom då, utan beröm honom när han kommer fram till dig istället. Han är ju inte så gammal. Jag skulle också råda dig att gå en valpkurs så du får lite mera hjälp.

//Inger