Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför är unghunden så reserverad?

Annons

Fråga:  Har en tibitansk terrier på sju månader. Är lte bekymrad över hennes beetende bland folk.då hon är mycket reserverad mot människor och inte gärna villbli klappad av okända. Vad ska man göra åt det problemet. Har tänkt att ha henne på utställningar runt om i sverige och i utlandet!!

Undrande ägare

Svar:  Det kan ju vara flera orsaker till att hon är reserverad. Men du får inte låta folk komma direkt fram till henne och "gå på henne" utan de ska låtsas som om hon inte finns, titta inte-prata inte-ta-inte-i hunden! När folk kommer hem till er ignorera henne tills hon kommer fram själv. När ni är ute låt henne själv få ta kontakten, så att hon får bygga upp ett nytt förtroende för människor. När hon tagit kontakten så kan man försiktigt bygga upp med att klappa och mysa med henne om hon vill. Gå varsamt fram. Vi hälsar inte på alla vi möter och alla hundar har heller inte det behovet.

//Inger