Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdtullar i Landstinget Dalarna?

Vårdtullar, är det lösningen på Landstinget Dalarnas dåliga ekonomi för att befolkningen i Dalarna skall kunna garanteras en kö plats i en effektiv vårdkö som innebär behandling eller operation.

Hur många boende i Dalarnas län känner till att när man får beskedet att det dröjer längre än tre månader innan man får läkartid hos specialistläkare, så har man möjligheten att ringa väntekansliet vid Falu lasarett och begära att remissen skickas till annan specialist i ett annat landsting.

De patienter som använder sig av detta får en snabbare behandling även om det innebär långa och många resor till annat län och man själv får stå för resekostnaderna.

Inom ett år kommer en ny lag som ger oss masar och kullar rätten till vård även utomlands. Vi välkomnar varmt denna lag!!!

Just nu utnyttjar Landstinget Dalarna AFA (pension)-pengar att köpa/hyra in ortopeder/kirurger för att korta av vårdköerna för att landstinget ska kunna få ta del av kömiljarden. Vad händer när pengarna är slut innan vi har fått någon del av kömiljarden?

Marita Jacquzelius

Dalarnas Sjukvårdsparti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare