Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdpersonal rasar mot nya arbetstider

I går skulle ambulanssjuksköterskorna i Dalarna haft rast.
Så blev det inte – och nu anklagas landstinget för brott mot arbetstidslagen.
– De har inte velat lyssna, säger Kerstin Erlandsson på Vårdförbundet.

Sedan landstinget sagt upp ambulansverksamhetens lokala arbetstidsmodeller har känslorna varit upprörda.

Efter uppsägningarna ska ambulanssjuksköterskorna gå upp i arbetstid till 38 timmar och 15 minuter i veckan – vilket har fått Vårdförbundet att kräva rast för yrkesgruppen, som de har rätt till, i stället för det tidigare måltidsuppehållet som inte fanns reglerat i kollektivavtal (se faktaruta).

– Vi har sagt till om att de härmed inte kan ha måltidsuppehåll, med anledning av att deras arbetstidsmått har blivit för högt, säger Kerstin Erlandsson, ordförande för Vårdförbundet Dalarna.

– 38 timmar och 15 minuter är alldeles för mycket. De ska åtminstone ha rast när de jobbar så mycket.

Men måndagen, som var sista dagen för en lösning, kom och gick utan att de fick rast. Nu menar Vårdförbundet att landstinget har brutit mot arbetstidslagen – då man ska ha kollektivavtal för att fortsätta med måltidsuppehåll.

– Vi har jättemånga frågor med landstinget just nu som gäller brott mot arbetstider. Vi har ett knippe ärenden som vi måste skicka in och ta ett gemensamt grepp om.

Kan det bli ett rättsligt efterspel?

– Det får vi se. Vi börjar med en dialog och om det går att lösa, säger Kerstin Erlandsson.

Varför kan ni inte komma överens?

– Min upplevelse är att arbetsgivaren inte har varit villig att ha ett samarbete kring detta. Förhandling för min del är att en säger blått och en säger gult, och så kommer man överens om en grön nyans. Men i det här fallet har de kört över oss fullständigt. De har inte velat lyssna, och vi har inte fått ta del av deras underlag.

Lennart Hansson Böe, förhandlingschef vid landstinget, säger att rasten – där sjuksköterskorna har rätt att lämna arbetsplatsen – är svår att få till i dagsläget.

– Vi ska arbeta in en rastlösning i nya arbetstidsscheman. Men det här är en verksamhet som måste ticka och gå dygnet runt, som har högt förtroende hos allmänheten och måste ha det.

Han bestrider brott mot arbetstidslagen, och hänvisar till att måltidsuppehållet varit godkänt mellan parterna tidigare – trots att kollektivavtal saknats.

– Då är det rimligt att vi får en övergångstid att ordna med scheman som inkluderar rast. Vi klarar inte det med så kort varsel, säger Lennart Hansson Böe.

Förhandlingschefen håller inte heller med om kritiken – utan menar att Vårdförbundet erbjudits två förmånliga avtal.