Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdnadstvist av det roligare slaget

Flera av besökarna hade hittat till Hammarbacken för första gången då Ludvika kommun ordnade barnteater.

På gräset dansar barnen runt i en förvirrad vårdnadstvist. Ska prinsessan Huvudfoting eller trollmor få adoptera Äggbebisen, är frågan. De flesta barn verkar ha tagit trollens parti, klädda i färggranna masker och tovade öron och svansar.

– Jag är ju trollmor! tycker Jack Sandwall, 6 år.

– De är riktiga trollungar, med eller utan mask, menar farfar Tommy Persson från Ludvika.

Lekledaren Minna Roselli från Hörken är konstnär till vardags och har själv tillverkat maskerna, öronen och svansarna i tovad ull.

– I dag fick barnen vara med och spela. Jag tycker att de jämt får sitta så passiva annars.

Varje onsdag klockan ett ordnar Ludvika kommun barnteater eller annat för barnfamiljer på Hammarbacken. Veckan innan drog en trollkarl omkring 120 besökare. Onsdag den 22 juli kommer författaren och illustratören Boel Werner och skådespelare Maria Norgren på besök.

På tisdagar är det stick- och slöjdkafé från klockan två, och på torsdagar olika konserter mellan klockan 12-13. På fredagar från klockan tre arrangeras bland annat yoga och uppvisningar.