Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värdegrunden i praktiken i förskolan

Jag finns här för Borlängebon. Det innebär att jag har fokus på mitt uppdrag

Vad betyder Borlänges värdegrund i praktiken och vilka räknas som Borlängebor? I dagsläget verkar inte Borlänges barn räknas dit, med tanke på alla besparingar som kommunen gör.

Personal på förskolor har fått direktiv att sänka kvalitén i förskolan och tillsyn av barn, gäller vid personalfrånvaro. Vad resulterar det i vid hög personalfrånvaro? Har personalen fokus på sitt uppdrag när endast tillsyn bedrivs på förskolan? Följer man läroplanen om man sänker kvalitén i förskolan?

Kommunalt politiska beslut står inte över läroplanen, som förskolepersonal är skyldiga att följa och som förskolecheferna ska se till att de följer, oavsett kommunens dåliga ekonomi. Omsorg om det enskilda barnets välbefinnande, trygghet, utveckling och lärande ska prägla arbetet i förskolan, tänk på att barnen är Sveriges framtid.

Förälder till barn på förskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare