Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värdefull Bragepoäng

Brage var som väntat det bättre laget.
Men ack så ineffektivt offensivt.
Då nådde bottenlaget Umeå 0–0 på Vallen.

Poängen var dock värdefull för Brage som nu har sju poäng till godo på på kvalplats placerade Degerfors.

Första halvlek gick i Brages favör. Laget hade dock märkbart svårt att skapa någon riktigt het målchans.

Brage var dock nära att få en kanonstart. Men anfallaren Erik Törnros skott från nära håll i första minuten seglade retfullt över mål.

Bästa chanserna till ett hemmamål i övrigt hade anfallaren Dragan Kapceviz. Ett skott strax utanför straffområdet i 25:e minuten och ett från nära håll i 39:e minuten räddades påpassligt av Umeås målvakt, Vladimir Sudar.

Tre halvchanser för Brage, att jämföras med gästernas enda i 26:e minuten. Ett hyfsat avslut från straffområdeslinjen som "Gurra" Andersson inte hade några svårigheter att rädda.

– Vi förde spelet i första halvlek, men skapade för få heta målchanser. Men det kommer i andra halvlek, lovade vänsterbacken Adam Gradén.

Ett löfte han själv men främst hans lagkamrater inte kunde leva upp till. Matchen förblev blek och andefattig och känslan var att båda lagen var nöjda med varsin viktig poäng.

Sett till målchanserna i andra halvlek så var slutresultatet 0–0 rättvist.

– Vi styrde matchen, men vi fick inte till det i sista tredjedelen av plan, sa högerbacken Johan Persson och utvecklade:

– Vi borde ha kunna kontrollerat matchen bättre då vi är mycket bättre som lag. Men Umeå slåss som bekant för sin existens och kämpade till sig en poäng.

– Vårt kontakt är ännu inte säkrat men jag är övertygad om att vi kommer att ta de poäng som behövs och för att vi ska spela i Superettan även nästa säsong.

Brage var definitivt det bästa laget, men saknade en viktig detalj i sitt uppbyggnadsspel. Kantspelet lyste med sin frånvaro och att centrale mittfältaren Patrik St Cyr placerats som vänsterbreddare, säger en hel del om lagets avsaknad av en vänsterfotad yttermittfältare.

Ett som vanligt ramstarkt Brageförsvar dödade gästernas fåtaliga offensiva attacker. Och en poäng visade sig ändå mycket värd efter Degerfors förlust mot Hammarby.

Med sju poäng ner till kvalplats, med tre omgångar kvar att spela, borde samtidigt betyda att Brages Superettan-kontrakt redan är säkrat.