Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vardagshjältar namnger vindkraftverk

De nio vindkraftverk i Korpfjället som Ikea äger kommer att namnges efter vardagshjältar i Vansbro och Malung-Sälens kommuner. Det är allmänheten som föreslår kandidaterna och sedan kommer en jury från bland annat de två kommunerna och Ikea att välja ut de som får namnge vindkraftverken.

Invigningen av de nio kraftverken kommer att ske den 1 juni och i samband med den kommer de nio vardagshjältarna att presenteras. Men fram till och med den 25 maj finns det möjlighet för människor i Vansbro och Malung-Sälens kommuner att nominera kandidater.

– Det behöver inte vara enskilda personer, det kan även vara en förening som gjort något speciellt för den ort de lever i, säger Sara Carlsson, pressansvarig på Ikea.

För att bli aktuell måste personen eller organisationen vara skriven i någon av de två kommunerna, dessutom ska den som nominerar vara skriven i någon av de två kommunerna. Vilket innebär att vindkraftverken även kan få namn efter en man, annars anses det som olämpligt eftersom det finns en risk att de krånglar om de är döpta efter en man.

– Det är inget vi känner till och är väl en risk vi får ta, vi tänker i varje fall inte diskriminera någon på det viset, säger Sara Carlsson med ett skratt.

Den som vill nominera någon kan skicka ett mejl till prse@ikea.com eller med vanlig post till Ikea försäljnings AB, Vardagshjälte, Box 200, 26035 Ödåkra.

Förutom äran får vinnaren sitt namn uppsatt på vindkraftverket. De kommer att presenteras i samband med invigningen på Äppelbo värdshus, under en pressträff.