Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vår väninna i 40 år bevaras i varmt minne – minnesord över Monica Nilsson

Beskedet kom om att Monica Nilsson lämnade oss, den 3 december. Monica var vår väninna sedan drygt 40 år genom Gänget, som hållit ihop sedan 1978.

Sista gången vi hade fest för en av väninnorna var den 6 mars.

Vi träffades nämligen ett helt gäng på festerna som Tjänstemannaklubben vid Domnarvet anordnade. Därefter hamnade vi också i Internationella Klubben Falun/Borlänge och sedan dess har kontakterna fortsatt, även om vi inte längre varit så dansanta som förr. Vi har under alla år fortsatt att bjuda hem varandra och varit ute och ätit på restauranger eller fikat på caféer och konditorier. Alltid har det varit lika lyckat! Gärna gick Monica likaså i kyrkan, på konstutställning, film, teater, revy och konserter runt om här i Dalarna.

Monica, som var språklärare vid Maserskolan under många år, reste mycket utomlands och fortbildades sig med kurser och andra kulturella aktiviteter. Hon var vetgirig och fullt uppdaterad på alla områden. Duktig fotograf var hon och kom med fina bilder, inlagda i plastfickor, när hon uppvaktade oss. Alltid var det ett trevligt gratulationskort med.

Generös var hon. Kom gärna med vackra blommor, läckra bakverk från konditorierna och olika presenter. Det finns hur mycket som helst att blicka tillbaka på vid summeringen av hennes liv ihop med våra, men utflykterna till Söderbärke, Rättvik, Sollerön, Ryssa och Mora toppar nog allt! Vi bevarar Monica i varmt minne.

Lena Gäfvert

(för övriga Gänget)