Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vår vän sedan många år – Minnesord över Olle Bröms

Olle Bröms 1945-2020. Olle Bröms, Västerås, född i Västanvik, har avlidit. Han blev 75 år. Han efterlämnar hustru Inga och barnen Annika och Ulrika med familjer. Vår vän sedan många år har lämnat oss i stor sorg och saknad.

Våra döttrar förde oss samman för cirka 20 år sedan då de var klasskamrater. Och så uppstod vår vänskap.

Vi har tillsammans med Olle och hustru Inga under åren gjort så många roliga utflykter tillsammans, främst inom Västmanland och Dalarna. Inget kunde hindra oss, inte heller vädret. Minns särskilt när vi vid ett tillfälle dukade upp en tre-rätters middag under en gran i hällregn! Svampplockning, trots att Olle inte tyckte om svamp, men han var en fena på att hitta gulingar! Vår resa till Gästrikland där jag, Christina, fick visa upp mina hemtrakter med whiskyprovning i Mackmyra, besök vid Högbo Bruk och trädgården i Ockelbo. Eller vår resa till Provence med utflykter både till bergen och havet där vi utforskade nya maträtter och viner!

Alla år vi har haft våra grillkvällar nere vid Siljans strand. Vi fyllde skottkärran med ved, mat och vin och drog den ner till stranden. Där satt vi och grillade och samtalade om allt mellan himmel och jord medan elden falnade. Ofta till mycket sent på kvällen.

Alla midsommardagar då Olle var en av de som ledde majstångsresningen i Västanvik, där han var född. Olle var också den som fick oss intresserad av Leksand och Västanvik. Han ordnade så att vi fick chansen att hyra ett boende där under några sommarveckor, en underbar liten by vid Siljan. Även i år kommer vi att åka dit, men ingenting blir som förr.

En sak som också fört oss samman är politik. Vi diskuterade ofta politik, om hur det är nu och hur det var tidigare och vad kan vi ändra på. Vi läste bland annat SvD och kommenterade. Ända in i det sista kunde vi kommentera hur det står till inom politiken, trots att vi inte fysiskt kunde ses på grund av Covid-19 som nu pågår.

Men allt har sin tid och nu har Olle vandrat vidare och vi står kvar och sörjer vår vän. Våra tankar går nu till hustru Inga och de båda döttrarna Annika och Ulrika med familjer, de fem barnbarnen som Olle älskade så mycket och var så stolt över, fyra pojkar och en flicka. Varav tre av pojkarna delar sin morfars stora passion för ishockey.

Vännerna

Christina och Larsinge Alman