Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vår kollega och vän satte stor prägel på ambulanssjukvården i Dalarna – Minnesord över Mats Rydell

Med stor sorg och saknad konstaterar vi att vår kollega och vän Mats Rydell, Vikarbyn, somnat in efter en tids sjukdom. Mats har haft en lång karriär i Region Dalarna, vilken startades redan vid arton års ålder, 1977. Till största del har Mats arbetat inom ambulanssjukvården och satt stor prägel på vår verksamhet.

Mats började som ambulanssjukvårdare i starten av åttiotalet och har sedan dess ägnat ett dedikerat yrkesliv åt ambulanssjukvården i Dalarna. Mats såg tidigt vikten av utbildning och utveckling av yrkesrollen vilket bland annat visade sig i att han var en av de första vid stationen i Mora som utbildade sig till sjuksköterska. Mats har under de senaste tretton åren varit uppskattad avdelningschef vid samma station.

Mats var stolt över ambulanssjukvården, i Dalarna i allmänhet och Morastationen i synnerhet. Han jobbade hårt för ”sin” station som han kände stort ansvar för och var extra stolt över. Mats var en starkt bidragande kraft till att ambulanssjukvården nått den höga nivå av kompetens och goda arbetsmiljö som den har idag. Mats har genom sitt lojala, tillgivna arbetssätt och sitt hjärta för verksamheten ställt höga krav, både på sig själv och på andra.

Vi kommer för alltid att minnas Mats som en omtyckt arbetskamrat. För sitt engagemang, sin omtanke, värme och underfundiga humor där hans glada skratt ofta gör sig påmint. Mats har alltid varit hängiven och uppskattad, och var alltid mån om sina medarbetare och kollegor.

Mats kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.

Våra tankar går i första hand till familjen men såklart också till alla som stod Mats nära i hans yrkesroll. Trots sorg och saknad känner vi glädje över att vi fick förmånen att lära känna Mats som person.

Arbetskamraterna inom Ambulanssjukvården Dalarna

genom Fredrik Forselius, verksamhetschef