Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var hittade Karlsson dessa uppgifter?

Lennart Karlsson skrev (17/10) en insändare där han bland annat hävdade att nyanlända flyktingar får barnbidrag retroaktivt. Han redovisade stora summor och hänvisade till hemsidan statskontoret.se.

Jag gick in där och fann en utredning som hette "Etablering av nyanlända" och som skickades till regeringen i juni i år.

Ingenstans i denna rapport hittade jag Karlssons siffror. Jag hittade dagersättning om 231 kronor per dag, fem dagar i veckan inledningsvis. Sedan uppgår summan till 308 per dag, fem dagar i veckan. Ersättningen för barn är 800 kronor per barn upp till 11 år och 1 500 upp till 20. Bostadsersättning betalas ut för den summa som överstiger 1 800 kronor, dock högst 5 700.

Därför vore det bra om Karlsson kan ge närmare upplysningar om exakt var han hittade sina siffror. Eller om någon ansvarig på statskontoret kan räta ut de frågetecken som Karlssons insändare reste.

Vän av korrekt information

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare