Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var går förkastningssprickan?

Hur kan länsstyrelsen svara Bergmästaren att gruvan i Grängesberg får återstartas förutsatt att inga sättningar som medför flytt av järnväg, riksväg och bostäder uppstår?

Myndigheterna, inklusive Ludvika kommun och järnvägsförvaltningarna har ju sedan 1967 planerat att flytta både järnväg och riksväg på grund av gruvans expansion. Ett antal förslag har tagits fram och det senaste till och med grovstakats och kalkylerats på 1980-talet. Har man helt glömt historien?

Förkastningssprickan finns och den kommer att göra sig gällande vid kommande brytning, det är ofrånkomligt. Den stora frågan ingen ännu kan besvara, är var sprickan går norr om järnvägen förbi Spendrups höglager. Inga undersökningar har gjorts i detta område.

Här borde provborrningar ha gjorts för länge sedan för att fastlägga dess läge. Alla bara pratar om sprickan, men ingen gör något för att ta fram fakta.

Tror på återstart

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare