Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vår forskargrupp har förlorat ännu en värdefull medarbetare – minnesord över Sten Fagerlund

Sten Fagerlund, Hälsinggården, avled 2020-12-10, bara några dagar innan sin 80-årsdag. Han sörjs närmast av sina tre söner och deras familjer.

Sten Fagerlund föddes 1940 i Göteborg men när hans mor dog endast ett par dagar efter hans födelse kom han att växa upp hos sin mormor på Hugget i Carlsfors, Hosjö. Som de flesta andra pojkar i Hosjö arbetade han en tid direkt efter skolan i Lådfabriken i Hosjö.

Efter värnplikten fortsatte Sten att arbeta inom militären och efter vidareutbildning vid Fortifikationsenheten i Stockholm kom han att arbeta vid Fortifikationsförvaltningen vid Dalregementet ända tills Dalregementet lades ned. Sten hade då nått majors grad.

Sten var idrottsintresserad och förutom fotboll i Korsnäs IF i ungdomen provade han på flera olika sporter, såsom orientering och terränglöpning.

Med sin kännedom om korsnäsbygden blev Sten Fagerlund en värdefull tillgång för Korsnäsbygdens

Historiska Forskargrupp. Tillsammans med ordföranden Tommy Broberg var han bland annat ute i skolklasser och på pensionärsträffar och informerade om korsnäsbygdens storhetstid. Sten var under flera år sekreterare i föreningen och skötte på ett förtjänstfullt sätt föreningens administration, såsom protokollsskrivning, bidragsansökningar, verksamhetsberättelser och arkivering. Han hade sinne för ordning och reda och visste var allting fanns och han var troget på plats i Strömgården nästan varje tisdag.

Sten Fagerlund tvingades på grund av sjukdom att sluta sitt uppdrag hos Korsnäsbygdens Historiska Forskargrupp för några år sedan och lämnade då ett stort tomrum efter sig.

Korsnäsbygdens Historiska Forskargrupp har förlorat ännu en värdefull medarbetare och vi saknar honom.

Korsnäsbygdens Historiska Forskargrupp

Genom Birgitta Arvidson och Stefan Kembe