Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var berusad och körde motorcykel

Ett vittne såg en berusad person köra iväg på en motorcykel. Falu tingsrätt kom fram till personen var en man från Smedjebacken som nu har dömts för bland annat rattfylleri.

I början av maj 2013 påträffade polisen en man sovande i ett trapphus i centrala Smedjebacken. Utanför stod en motorcykel parkerad. Polisen åkte därifrån, men fick efter en stund ett samtal från man boende i huset som sett en berusad person köra därifrån på en motorcykel.

När polisen kom till den misstänktes adress stod motorcykeln där i stället. Mannen sa att han på grund av alkohol- och narkotikamissbruk inte hade något minne av händelsen. Men Falu tingsrätt ansåg att det inte kunde ha varit någon annan än mannen som kört motorcykeln.

Han hade därmed gjort sig skyldig till rattfylleri och grov olovlig körning eftersom han saknade körkort och tidigare har dömts för olovlig körning. Han fälldes också för ringa narkotikabrott då han senare samma månad ertappades med att ha amfetamin i kroppen.