Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väpnat rån mot bensinmack

Bensinmacken Shell vid Hugo Hedströms väg i Korsgården i Borlänge utsattes för ett väpnat rån vid 22.15-tiden på onsdagskvällen.

Det var personalen på macken som slog larm till polisen. Två rånare varav minst en var beväpnad med en yxa kom in i butiken på bensinmacken och utförde rånet.

- De båda rånarna sågs sedan fly från platsen till fots, men vi tror att de haft något fordon i närheten som de använt för att ta sig vidare med, berättar Göran Lekander vakthavande befäl vid dalaplisen.

Det som styrker att rånarna haft ett fordon i närheten är att polisen hundar som sökte efter rånarna tappade spåret efter dem en bit från bensinmacken.

Ett stort antal poliser deltog under natten i jakten på de båda rånarna.

En mindre summa i kontanter. Det var vad de yxbeväpnade rånarna fick med sig från rånet mot bensinmacken. Ännu på torsdagskvällen var de också fortfarande på fri fot.

Området runt besinmacken spärrades av och polisen kommer att göra en teknisk undersökning av platsen under torsdagen.