Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vapen vid filminspelning orsakade stort polispådrag

Två personer med vapen och rånarluvor hoppar ut ur en vit skåpbil. Det hela utspelade sig på en liten väg i Puttbo utanför Falun på torsdagseftermiddagen och orsakade ett större polispådrag. Nu visade det sig att det var studenter från Högskolan som spelade in en film.

Telefonen gick varm hos polisen i Falun under eftermiddagen. På en mindre väg vid Puttbo utanför Falun hade flera personer sett vad de trodde var förberedelserna till ett rån. Vittnena beskrev för polisen hur två personer med vapen drog på sig rånarluvor utanför en vit skåpbil.

- Vi tog det givetvis på största allvar och skickade ut bilar med blåljus i hög fart till platsen, vilket givetvis alltid medför riskerar för vår personal, berättar Carina Nilsson vakthavande vid Dalapolisen.
Väl på plats kunde dock polispatrullerna snabbt konstatera att det pågick en filminspelning på platsen, något som polisen inte blivit informerade om.
- Hade vi bara vetat om det här, att de meddelat oss innan så hade vi kunnat informera allmänheten när de ringde in till oss och det hade inte behövt bli ett sådant här pådrag, konstaterar Carina Nilsson.
Nu fick det hela ändå ett lyckligt slut.
- Ja de fick sig en ordenlig tillrättavisning av våra patruller, nästa gång lär de höra av sig till oss innan de gör något liknande igen, säger Carina Nilsson.
Enligt uppgift från polisen så var det samma studenter från Högskolan Dalarna som tidigare i år gjorde en liknande filminspelning med vapen inblandade inne i centrala Falun. Även den gången resulterade det i en större insats från polisens sida.