Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiet återuppstår?

Till valet 2014 kan Vänsterpartiet åter finnas med på valsedlarna för kommunalvalet i Älvdalen. Det hoppas V på efter ett lyckat upptaktsmöte i Älvdalen på måndagen.

Det var självaste Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet, som med sin pressekreterare och några andra medarbetare som på måndagskvällen höll möte på bion i Älvdalen med syfte att försöka få i gång en lokalavdelning av Vänsterpartiet i Älvdalen igen.

- Det kom 30-40 personer och det var ett väldigt lyckat och positivt möte, säger José Guitierez, pressekreterare åt V-ledaren Jonas Sjöstedt.

Jonas Sjöstedt pratade om aktuella politiska frågor som är viktiga för Vänsterpartiet; vinster i välfärden, arbetsrätt, landsbygdsfrågor och mycket annat.

– Det var ett mycket positivt möte. Redan på plats fick vi fem nya medlemmar och flera skulle gå in på nätet och ansöka om medlemskap senare, berättar José Guitierez.

– Vår distriktsordförande Daniel Riazat kommer nu att se till att det blir nya möten i Älvdalen och fortsätta diskussionerna.

– Målet är att det ska gå att rösta in Vänsterpartister i kommunalvalet i Älvdalen 2014, säger José Guitierez,

Jonas Sjöstedt besökte också räddningstjänsten i Älvdalen och Solglimten, där det finns åtta platser för ensamkommande asylsökande.