Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiet återuppstår?

Till valet 2014 kan Vänsterpartiet åter finnas med på valsedlarna för kommunalvalet i Älvdalen. Det hoppas V på efter ett lyckat upptaktsmöte i Älvdalen på måndagen.

Annons

Det var självaste Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet, som med sin pressekreterare och några andra medarbetare som på måndagskvällen höll möte på bion i Älvdalen med syfte att försöka få i gång en lokalavdelning av Vänsterpartiet i Älvdalen igen.

- Det kom 30-40 personer och det var ett väldigt lyckat och positivt möte, säger José Guitierez, pressekreterare åt V-ledaren Jonas Sjöstedt.

Jonas Sjöstedt pratade om aktuella politiska frågor som är viktiga för Vänsterpartiet; vinster i välfärden, arbetsrätt, landsbygdsfrågor och mycket annat.

– Det var ett mycket positivt möte. Redan på plats fick vi fem nya medlemmar och flera skulle gå in på nätet och ansöka om medlemskap senare, berättar José Guitierez.

– Vår distriktsordförande Daniel Riazat kommer nu att se till att det blir nya möten i Älvdalen och fortsätta diskussionerna.

– Målet är att det ska gå att rösta in Vänsterpartister i kommunalvalet i Älvdalen 2014, säger José Guitierez,

Jonas Sjöstedt besökte också räddningstjänsten i Älvdalen och Solglimten, där det finns åtta platser för ensamkommande asylsökande.